- Minska matens klimatavtryck! Vi vill att regionen ska upphandla
livsmedel som har låg klimatpåverkan, stärker den biologiska mångfalden och
säkerställer djurens rätt. - Enklare upphandling för producenterna! Vi behöver fler lokala
livsmedelsproducenter i Västerbotten, stora som små. Vi vill förenkla för
mindre livsmedelsproducenter att delta i offentlig upphandling.
Upphandlingen kan förenklas genom att till exempel skapa en modell där
volymen livsmedel som ska upphandlas delas upp i mindre kvoter. - Fler slakterier i Västerbotten! Det behövs fler slakterier i länet. Fler
slakterier är en förutsättning för en ökad andel närproducerat kött och bättre
djurhälsa. - Grön fond för bönder! Vi vill skapa en regional grön fond för lantbrukare
och skogsbrukare. Den gröna fonden ska stimulera investeringar för att ställa
om och utveckla branschen. Förädlingsindustrin är ett exempel som har en
stor potential att utvecklas i Västerbotten. - Fler som jobbar inom gröna näringar! Vi vill att jobb inom de gröna
näringarna (jordbruk, trädgård och skogsbruk) marknadsförs. Jord- och
skogsbruk ska vid behov erbjudas stöd för att förenkla ägarskiften och
generationsskiften.
Livsmedelsproduktion och lantbruk
Nyheter på ämnesordet
ETC: Vändningen om betygen – ingen elev ska underkännas
Debatt – Landshövding Ståhl Herrstedt, tillträd inte ditt uppdrag
Debatt – Regeringen bryr sig varken om den svenska skogen eller skogsägarna
Kunde inte hitta några poster
Försök med en annan filtrering eller sökning.