NU BYGGER VI SPÅRVÄGEN

Äntligen bygger vi spårvägen i Uppsala


Den 22 augusti tog vi äntligen första spadtaget för nya spårvägen. Detta har vi i Miljöpartiet kämpat för länge – ända sedan 1980-talet!

– Vi lever i en tid då det är helt avgörande att minska utsläppen. Samtidigt växer vi som kommun och vill utvecklas på många olika sätt. För att detta ska gå ihop behöver vi göra viktiga investeringar för framtiden. Det är precis det vi gör nu! säger MPs kommunalråd Linda Eskilsson i sitt tal.

Spårvagnar är överlägsna bussar (och såklart bilar) i kapacitet – en spårvagn ersätter hela tre bussar. Tyst, trevligt och tillgängligt kommer spårvagnarna att glida fram genom Uppsala och knyta samman kommunen – från Bergsbrunna till Akademiska sjukhuset och Uppsala centralstation, via Gottsunda, Rosendal, Ulleråker och Ångströmslaboratoriet.

Med spårvägen får vi också renare luft – färre hälsoskadliga partiklar från bildäck och mindre utsläpp av växthusgaser. Samtidigt som fler kan resa smidigt till fritidsaktiviteter, vänner, jobb och skola!

Spårvägen är ett samarbete mellan kommunen, regionen och staten som också innebär bygget av en ny stadsdel, samt fyra spår till Stockholm. Med investeringar i stark kollektivtrafik både i kommunen och i hela regionen bygger vi ett grönt Uppsala som vi med stolthet kan lämna över till kommande generationer.

Så investerar vi för framtiden!

Läs vår debattartikel i UNT

Relaterade nyheter

Uppsala, 19 juni 2023

Uppsala behöver spårväg

Uppsala, 18 november 2020

Mittenstyret vill ha klimatsmarta, moderna, transporter

Kunde inte hitta några poster

Försök med en annan filtrering eller sökning.

Läs alla nyheter